torsdag 21 maj 2020

Min Blåa Vinbok Del IV

Så fortsätter mina vinäventyr tillbaka till Garage del Gusto där jag tog ett glas medan jag satt och skrev. Det blev en sangiovese från Tenuta (Toscana).

Sangiovese
Min vän Susanne och jag provade en ny vinbar (jag hade ju egentligen tänkt att prova stans alla vinbarer, jag har ju som mål att gå på alla gator i Stockholm, så varför inte prova alla vinbarer?). Det blev Combo på Odengatan. Fantastisk vinlista men tråkig och kal lokal. Där provade jag en Dolcetto, med låga förväntningar men nyfikenheten måste ju stillas. Den var ungefär så som jag trodde. Så nu är det gjort.

Dolcetto
Susanne provade en Montepulciano till min stora lycka eftersom det är första gången jag provar den druvan. Hon tyckte inte om den. Den hade väldigt kraftiga tanniner men var ganska intressant tyckte jag.
Montepulciano
Susanne fick istället ett portugisiskt vin (lite lustigt att hon inte fick välja själv, det var vinkyparen som valde). Jag provsmakade naturligtivs även detta. Den var gjord på deras nationaldruva och självklart från Douro. När jag var på en vinbar som specialiserat sig på viner från Portugal (Cork) tänkte jag glatt att jag i alla fall känner till ett vinområde i Portugal, Douro. Det visade sig att alla deras viner var från detta område, så jag hade inte så mycket för den kunskapen :-) 

Ett portugisiskt vin
Jag och Susanne gick sedan vidare och hamnade på Ciao ciao. Där hade de Lambrusco vilket jag läst om och därmed var tvungen att prova. Igen mot bättre vetande rent smakmässigt. Det var i ärlighetens namn fruktansvärt. Vattnig vinbärssaft med bubblor. Men nu vet jag det :-)

Lambrusco
Susanne valde bättre, det blev en appassimento av Primitivo från Puglia.
Appassimento
En nero d´Avola har också stått på min önskelista. Detta var en IGT. 

Nero d´Avola
En Barbarossa DOC har jag också hunnit med. 

Barbarossa
Jag hade beställt ett vin på systembolaget som jag ville dricka med min syster och hennes underbara familj sista kvällen de är hemma (de ska bosätta sig i en stuga på landet under sommaren) men vinet hann inte komma så det fick bli en Jacobsdal som jag hade hemma. 

Jacobsdal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar