tisdag 25 juni 2019

Dalar och berg

Om man kunde kontrollera vad man känner – skulle känslorna vara lika intensiva? Om man kunde bestämda över vad man känner skulle man bara välja de njutbara? Skulle man undvika alla svåra känslor? 

Skulle man undvika all sorg trots att man egentligen vet att de krävs för att uppleva lycka? För vi vet ju alla att kontraster krävs för att uppleva känslor. Dalar krävs för att uppfatta berg. Skulle man, om man kunde välja att styra sina känslor, skulle man välja gråhet, platthet, likgiltighet? 

Dessa skisser är tänka att bli målningar av något slag. Jag har en del idéer men idéerna är inte riktigt färdiga i huvudet ännu. Medan idéerna mognar fortsätter jag skissa, och fortsätter ha långa samtal om livet, om känslor och om tankar med mina vänner. 












1 kommentar:

  1. Inte skulle man välja att inte känna.. känslor av mer intensiv lycka är måhända mer kortlivade än de svåra svartare stunderna, men så mycket ljuvare. Utan både och skulle vi vara oförmögna att på riktigt känna intensivt lyckliga ögonblick i livet. Så vackra och uttrycksfulla skisser!

    SvaraRadera