torsdag 20 augusti 2020

Amor Vincit Omnia

Denna sommar har jag nästan bott på Bomans hotell. Mitt egentliga jobb där är som Bomans huskonstnär, men jag ”leker” också lite receptionist och ”nisse” i restaurangen (eller hur Maria 😀 ). Två yrken som jag aldrig drömde att jag skulle ägna mig åt (jag som är så konstig med mat och kan ju absolut ingenting). Restaurangjobbet har dock överraskande tillfredställande aspekter. Jag känner att jag lär mig mycket, särskilt intressant är vinkunskapen som jag får där. Jag tycker också mycket om gästkontakten och jag får jobba med min älskade Amanda och många andra (inte minst Amandas gudmor Mie). I receptionen har det varit extremt stressig denna sommar. Ofta frustrerande för att det är svårt att förbereda sig på vad som kan hända. Dock tycker jag om gästkontakten även där. Men mer än något annat tycker jag så mycket om alla de jag jobbar med. De är mina vänner och mina vänner har ju en tendens att dyka upp här på min blogg. Alla jag älskar måste ju målas av och alla jag älskar finns ju i mina tankar och därmed dyker de upp här. Där alla mina tankar tar form. 

En av mina vänner och arbetskollegor i receptionen är ”prinsen”. Han kallar mig kakan; han vet att jag hatar att bli kallad för det, men ”i hemlighet” tycker jag om att han har ett smeknamn på mig. Smeknamn är fulla av värme. De, och kanske särskilt när de är personliga, skvallrar om en varm relation. 

Prinsen och jag pratar mycket om kärlek och sex. Han blev nyligen huvudlöst kär efter att ha haft en lång period där han just inte kände något alls för män. Men så dök HAN upp och förändrade allt. Jag berättar i gengäld om mina kärleksförehavanden, motgångar och all förvirring som följer i kärleks fotspår. Vi viskar, vi fnissar, vi skrattar högt, vi beklagar oss, vi suckar, vi drömmer. 

När jag vaknar och motvilligt går ner till köket för att äta lite frukost i trappen inne i köket, får jag ny energi när prinsen kommer in. För i hans omgivning kan ingen vantrivas. Jo, han har ett namn också. Men hans namn berättar ingenting om honom. Han är ”prinsen”. Han är ”Amor Vincit Omnia”. 

Amor Vincit Omnia

1 kommentar: