onsdag 27 december 2017

Konstjulkalender


Den första december mötes jag av denna syn när jag öppnade dörren in till sovrummet. Min man överraskade mig med en julkalender som han hängde i vår säng.

Konst julkalender
Väl öppnade kan jag konstatera att det var mer eller mindre en konst julkalender :-)Några saker som stack ut lite extra var två färger från Williamsburg, som är en handgjord oljefärg som inte finns i Sverige. Två marker pennor från Dick Blick som jag önskat mig länge. Jag samlar mer eller mindre på alkoholbaserade markerpennor, och dessa har jag eftersökt så länge. Jag fick också en akvarellåda (som ser ut som en korthållare i silver).

Några extra intressanta italienska produkter ingick i julkalendern och några fick jag på själva julafton.  Det är så intressant att jämföra tyska produkter, som oftast är av hög kvalité, funktionella men sällan särskilt estetiska. Inga av de italienska produkterna som jag fått har jag känt till sedan tidigare dock. Förutom fabrikatet Fabriano, är få italienska produkter välkända, vilket är underligt. Jag menar, titta och njut:

Italiensk design
Handgjort papper med råkanter
Miniskissbok från Fabriano
På bilden syns tre olika skissböcker, alla med handgjort papper och i väldigt olika storlekar och former! Den stående och rullen har råkanter runt hela det synliga pappret. Den lilla (från Fabriano) 

Denna fantastiska linjal är från Fabriano. Den är helt i trä med nio olika träslag och namnet på italienska.

Linjal från Fabriano
Dip penna med olika uddar är från ett företag som heter Bortoletti. Jag rekommenderar starkt att besöka deras hemsida!

Bortoletti
Glasudd från Bortoletti
Dip pen Bortoletti