torsdag 21 september 2017

Konstnärsbutiker i Paris, del tre

Sennelier
På Quai Voltaire i centrala Paris (inte långt från Louvren) ligger Magasin Sennelier.

Sennelier
Lokalen är helt underbar med sin gamla 1800-talsinredning i trä. Förutom självklart alla möjliga produkter från Sennelier (akvarell, pastell, olja och papper mm) fanns även en hel del populära amerikanska produkter så som färgpennor från Prismacolor (Verithin, col erase och soft core) oljefärger från Gamblin och Williamsburg samt pappersblock från Strathmore, de är inte så vanliga i europeiska butiker (om än att de tycks bli allt vanligare). Mindre överraskad var jag av att finna oljefärg från Old Holland och diverse Caran d´ache produkter, betydligt vanligare produkter i en butik med självaktning. 

Magasin Sennelier
Några av de papper som
inte fick plats i hyllorna
En halv trappa upp fanns dukar och stafflier. På vägen upp för trappen möts en syn av hundratals små post-it lappar med teckningar som folk har gjort. I ett av rummen på övervåningen fanns mängder av japanska pennor och tusch. Det fanns även en del europeiska pennor så som Faber Castell. De enda alkoholbaserade markerpennorna de hade var de franska inhemska märket Graph ´it. I rummet bredvid fanns enorma mängder med papper i alla storlekar. På golvet stod det största papperna jag sett i en stor rulle.


Att besöka magasin Sennelier är en historisk upplevelse, men som väntat med hänsyn till läget var alla produkter väldigt dyra.

Senneliers butik