onsdag 20 september 2017

Konstnärsbutiker i Paris del fyra

Passage Choiseul
Lavrut

I 52 Passage Choiseul ligger många fina butiker, däribland Lavrut. Lavrut är långt ifrån den största butiken jag har besökt men den är stor nog och ovanligt välsorterad. Mitt första intryck var dock att det var en dussinbutik eftersom de olika märkena kändes standard, Georgian, Winsor & Newton, Sennelier osv men vart eftersom jag gick längre in insåg jag mångfalden. 

Angående papper har de alla standard pappersbruk som Arches, Canson och den amerikanska stora pappersleverantören Strathmore men utbudet inom var och ett är enormt, till exempel tror jag att de hade alla mi-teines färger. 

De hade fyra olika alkoholbaserade markers; Copic, Promarker och Brushmarkers från W&N, chameleon och det franska Graph´it. Alla fanns tillgängliga styckevis. 

En enorm mängd mappar i flertal olika färger och massor av olika storlekar. De hade också förstås produkter från Faber-Castel. Deras artist pitt pens fanns att köpa i en stor vacker trälåda, något jag aldrig har sett tidigare. På övervåningen fanns kontorsmaterial, om en ej i samma mängder.
Lavrut
Butiken 

Papper och mappar i stort urval
Pastell och akvarell


Lite längre bort i samma hall fanns också en butik som heter Boisnard, med fountain pens och bläck från både caran d´ache och Pilot och andra tillbehör.

Boinard